Uvod

Radi se o standardnim kuhinjskim i ostalim kućanskim aparatima koji imaju zvučnu ili taktilnu podršku. Osim slijepih i slabovidnih osoba, njima se mogu služiti i osobe starije životne dobi, kao i sve ostale osobe.


Slika Opis Cijena
govorna kuhinjska vaga Govorna kuhinjska vaga, hrvatski jezik
Radi se o kuhinjskoj vagi s ugrađenom govornom jedinicom na hrvatskom jeziku. Na prednjoj strani vage nalaze se tri tipke: za uključivanje, podešavanje tare i izgovaranje izmjerene težine. Vaga može primiti težinu do 5 kilograma. Dolazi s baterijom.
1.150,00 kn
govorna kuhinjska vaga vox Govorna kuhinjska vaga Vox, engleski jezik
Ova govorna vaga na engleskom jeziku ima četiri tipke. Može mjeriti do 5 kg težine na dva načina: težinu sastojaka bez posude ili sa posudom uz poništavanje na nulu. Ako se prazna posuda postavi na vagu prije nego li se ona upali, poništit će se težina same posude kod mjerenja težine sastojaka. Ako se posuda sa sastojcima stavi na vagu nakon što se ona upalila, vaga će očitati ukupnu težinu sastojaka i posude. Vaga ima funkciju automatskog gašenja nakon određenog vremena. Dolazi s 4 baterije od 1.5 volti, te garancijom u trajanju od 30 godina. Dimenzije vage su 18 cm x 18 cm x 5 cm.
430,00 kn
posudice za mjerenje Posudice za mjerenje
Uređaj mjeri vanjsku i unutarnju temperaturu zraka uz pomoć sonde koja je spojena tankim kablom s glavnim uređajem. Za mjerenje vanjske temperature zraka, sondu je potrebno staviti kroz prozor u hladovinu. Govorna jedinica termometra izgovara vrijednosti na engleskom jeziku. Može se postaviti tako da svaki sat izgovara temperaturu te da izgovara minimalnu i maksimalnu dnevnu temperaturu. Dimenzije uređaja su 9 cm x 15 cm x 5 cm.
58,00 kn
žlice za mjerenje Žlice za mjerenje
Komplet od 4 metalne žlice različitih veličina. Najveća žlica ravno napunjena može primiti količinu od 15 ml, što odgovara veličini jedne žlice za juhu. Druga žličica je veličine jedne čajne žlice, ili maksimalno 5 ml. Treća žlica odgovara jednoj polovini čajne žličice, tj. 2.5 ml, a četvrta jednoj četvrtini čajne žličice, tj. 1.2 ml. Žlice su poredane po veličini i preko drške povezane metalnim kolutom koji se može skinuti.
45,00 kn
žlice za odvajanje bjelanjaka Žlice za odvajanje bjelanjaka
Radi se o standardnom pomagalu u kuhinji. Žlica se nalazi na dršci a uz rubove ima uske otvore. Nakon što se jaje razbije, sadržaj se istrese na žlicu. Žumanjak ostane na žlici, a bjelanjak prođe kroz otvore.
32,00 kn
taktilni kuhinjski brojač vremena Taktilni kuhinjski brojač vremena (tajmer)
Dolazi u obliku kotačića na kojem se podešava vrijeme koje se želi mjeriti. Moguće je mjeriti najdulji period od 60 minuta. Taktilnom oznakom je označeno svakih 5 minuta (5 min, 10 min, 15 min itd.). Nakon isteka zadanog vremena oglašava se zvono. Ovaj brojač vremena također dolazi u verziji s crnom podlogom i bijelim slovima radi lakšeg korištenja za slabovidne osobe. Dimenzije brojača su 20 cm x 20 cm.
170,00 kn
govorni kuhinjski brojač vremena Govorni kuhinjski brojač vremena, engleski jezik
Brojač vremena s govornom jedinicom na engleskom jeziku može mjeriti vrijeme do maksimalno 24 sata. Također ima mogućnost periodičnog javljanja svakih proteklih sat vremena, 10 minuta, 1 minute, 10 sekundi i 1 sekunde. Postoji mogućnost postavljanja alarma. Baterije su uključene.
105,00 kn
indikator razine tekućine Indikator razine tekućine
Indikator razine tekućine je uređaj koji se sastoji od plastičnog tijela sa stražnje strane te metalnih nožica s prednje strane pričvršćenih pri vrhu uređaja. Stavlja se na rub čaše, šalice ili posude prije točenja tako da se metalne nožice nalaze s unutarnje strane, a tijelo s vanjske strane stjenke čaše. Kada prilikom točenja tekućina dosegne metalne nožice, indikator se oglasi zvukom (zujanje, piskanje, melodija) što označava da je tekućina na 1.5 cm od ruba čaše. Na taj način osobu upozorava da se tekućina približava rubu čaše te da je poželjno prestati točiti kako ne bi došlo do prelijevanja. Indikator je dimenzija 6 cm x 3 cm, a dolazi s baterijom. Namijenjen je za korištenje kod rukovanja s toplim, vrelim i hladnim tekućinama, kao i s gušćim tekućinama poput jogurta. Preporučljivo je oprati i posušiti indikator nakon svake upotrebe.
95,00 kn
govorni termometar za hranu Govorni termometar za hranu, engleski jezik
Radi se o uređaju koji se sastoji od tijela s ekranom i dvije tipke, te dugačke metalne šipke sa senzorom na vrhu. Uređaj se uključuje pritiskom na tipku koja se nalazi s prednje strane kod ekrana. Nakon jedne sekunde, termometar je spreman za rad. Vrh senzora stavlja se na površinu hrane ili u tekućinu čija se temperatura želi izmjeriti. Nakon nekoliko sekundi, ponovnim pritiskom na tipku, uređaj očitava temperaturu. Ako se temperatura mijenja, mijenjat će se i izgovaranje temperature. Tipkom koja se nalazi na stražnjoj strani bira se hoće li se temperatura očitati u stupnjevima Celzijevim ili Farenheitima. Ekran svake sekunde pokazuje trenutnu temperaturu. Uređaj se automatski isključuje nakon 10 minuta. Dvije baterije AAA od 1.5 V uključene su u cijenu.
375,00 kn
uvođač konca Uvođač konca
Pomagalo se sastoji od plastičnog tijela te dva „dimnjaka“ s lijeve i desne strane tijela. Između tijela i dimnjaka nalaze se uski prorezi u koje se polaže konac tako da je s jedne strane uvođača duži dio, a s druge kraći dio konca. Igla se umeće u jedan od dimnjaka ušicom okrenutom prema dolje. Unutar uvođača nalaze se dvije metalne uske nožice koje se pomiču pokretanjem malih plastičnih poluga s vanjske strane tijela uvođača. Nožica se polugom pomiče od sredine tijela prema lijevoj ili desnoj strani uvođača. Pomicanjem poluge nožica gura konac postavljen u prorezu u dimnjak, tj. u ušicu igle koja se nalazi u dimnjaku. Nakon što konac prođe kroz ušicu igle i izađe kroz rupicu na drugoj strani dimnjaka gdje izlazi poluga, kraći kraj konca se provuče u potpunosti kroz navedenu rupicu, dok drugi kraj ostane s vanjske strane. Zatim se igla okomito prema gore izvadi iz dimnjaka zajedno s uvedenim koncem.
25,00 kn
komplet igala s dvostrukom ušicom Komplet igala s dvostrukom ušicom
Komplet se sastoji od 7 igala različitih veličina. Svaka igla ima dvije ušice jednu iznad druge, što olakšava uvođenje konca.
8,00 kn
prepoznavač boja Prepoznavač boja, hrvatski jezik
Radi se o uređaju približno valjkastog oblika s poklopcem na jednom kraju, te tipkom za paljenje i gašenje na sredini. Ispod poklopca se nalazi skener u obliku manjeg kružića. Uređaj se koristi tako da se skener čvrsto prisloni na predmet čija se boja želi očitati i upali. Otvor mora biti u potpunosti prislonjen uz predmet koji se očitava kako ga ne bi ometalo svjetlo koje dopire iz okoline. Nakon nekoliko trenutaka, govorna jedinica uređaja izgovara koja je boja predmeta. Uređaj također može prepoznati je li okolina potpuno mračna ili osvjetljena. Dolazi s baterijom od 9 V.
1.250,00 kn
govorni termometar za temperaturu zraka Govorni termometar za temperaturu zraka, engleski jezik
Uređaj mjeri vanjsku i unutarnju temperaturu zraka uz pomoć sonde koja je spojena tankim kablom s glavnim uređajem. Za mjerenje vanjske temperature zraka, sondu je potrebno staviti kroz prozor u hladovinu. Govorna jedinica termometra izgovara vrijednosti na engleskom jeziku. Može se postaviti tako da svaki sat izgovara temperaturu te da izgovara minimalnu i maksimalnu dnevnu temperaturu. Dimenzije uređaja su 9 cm x 15 cm x 5 cm.
191,25 kn
govorni metar Govorni metar, engleski jezik
Govorni metar sastoji se od metalne trake duljine 5 m koja je namotana u kućištu. Mjerenje se može iskazivati u stopama, metrima, centimetrima i milimetrima. Uređaj može memorirati nekoliko izmjerenih dužina te ih zbrojiti. Baterije su uključene (9 v).
800,00 kn
indikator napunjenosti baterije Indikator napunjenosti baterije
Radi se o uređaju koji različitom jačinom zvučnog signala obavještava kakvo je stanje baterije koje se ulože u njega. Prihvaća baterije AA i AAA.
220,00 kn
obilježivači za ključeve Obilježivači za ključeve
Radi se o svojevrsnim okruglim „kapicama“ za ključeve koje se stave na gornji, okrugli dio ključeva. U jednom paketu nalaze se četiri kapice različitih boja: bijela, crvena, zelena, plava. Osim po boji, svaka kapica ima drugačiju taktilnu oznaku koja je lako prepoznatljiva pod prstima – do tri uzdignute crtice.
27,00 kn
rastjerivač insekata Rastjerivač insekata
Ovaj uređaj je djelotvoran u rastjerivanju miševa, štakora, žohara, buha, cvrčaka, mrava te ostalih nametnika i sitnih glodavaca. Pokriva prostor stvarne površine do 200 m2 bez prepreka. Uređaj stvara jake valove s vrlo promjenjivim i skokovitim frekvencijama u području između 30 i 65 kHz što je daleko iznad ljudskog područja čujnosti. Udarni valovi iz ovog uređaja su jedinstvenog oblika te snažno pogađaju slušni i središnji živčani sustav nametnika. Uređaj se može jednostavno upotrijebiti u bilo kojem natkrivenom prostoru gdje postoji priključak za struju. Najbolje ga je staviti u kut prostorije na povišeno mjesto i usmjeriti prema sredini.
185,00 kn
tjeralica pasa Tjeralica pasa
Uređaj je lagan i prenosiv, veličine dlana, te se može koristiti jednom rukom. Na sredini uređaja nalazi se tipka čijim se pritiskanjem počinju stvarati jaki ultrazvučni valovi u kratkim vremenskim razmacima. Ti zvučni valovi koje ljudi ne čuju, smetaju psima na udaljenosti od 6 metara. Uređaj rastjeruje i mačke, ali na poznatim pitomim, pasivnim i druželjubivim psima, ili na svojem vlastitom psu obično ne daje zadovoljavajući rezultat. Također, na učinkovitost uređaja može utjecati više faktora: udaljenost od psa, zdravstveno stanje i sluh psa, dob, temperament, vrsta dresure, buka itd.
185,00 kn