Uvod

Uz pisaći stroj, za pisanje brajevog pisma također se koristi tablica i šilo. Kada je sklopljena, gornja stranica tablice sadrži otvore koji veličinom odgovaraju jednom brajevom znaku ili šestotočki. Šestotočku čini šest točkica, po tri točkice u dva stupca. Kombinacijom točkica oblikuju se brajevi znakovi. Donja stranica sadrži šestotočke s udubljenjima za svaku točkicu. Jedna šestotočka predstavlja jedno slovno mjesto. Šilo je pomagalo kojim se papir utiskuje u udubljenja za odgovarajuću točkicu na brajevoj tablici, tako da se točkice izdignu na poleđini. Sastoji se od drške i tankog metalnog dijela čiji je vrh tup. Oblici njegove drške su različiti, kao i materijali od kojih može biti napravljeno. U svakom kutu tablice nalaze se fiksatori papira, a uz lijevi i desni rub otvori za umetanje dymo trake.


Slika Opis Cijena
brajev pisaći stroj Perkins Brajev pisaći stroj Perkins
Ovo pomagalo je izdržljiv i pouzdan stroj za pisanje brajevog pisma (ili brajice). Njegovo kućište je metalno, te dolazi u tri boje: zelenoj, plavoj ili sivoj. Teži oko 4,8 kilograma. Na vrhu kućišta nalazi se ručka za nošenje koja se može spustiti kada se ne koristi. Na prednjoj strani Perkins pisaćeg stroja nalazi se 9 tipaka za pisanje brajevog pisma i kretanje po tekstu. Širine je veće od formata papira A4, korisiti brajev papir. Ima sustav za zaustavljanje papira. Također postoji brajev stroj Perkins za osobe koje pišu jednom rukom (npr. osobe s motoričkim poremećajima), a dostupan je po narudžbi.
6.462,79 kn
tablica za pisanje brajice, 9 redova Tablica za pisanje brajice - džepna, 9 redova
Radi se o preklopnoj plastičnoj tablici koja je zelene boje. Sadrži 28 slovnih mjesta u jednom redu, a sveukupno 9 redova. U svakom kutu tablice nalaze se fiksatori papira. Uz tablicu dolazi plastično kruškoliko šilo. Dimenzije tablice su 22 x 30 cm.
85,00 kn
tablica za pisanje brajice, A4 Tablica za pisanje brajice - džepna, veličine A4
Tablica je plastična, sadrži 27 redova po 30 slovnih mjesta. Crne je boje, a dimenzije su 22 x 30 cm. Uključeno je kruškoliko plastično zeleno šilo.
105,00 kn
šilo za pisanje brajice, američko, drveno, kruškoliko Šilo za pisanje brajice, američko, drveno, kruškoliko
Radi se o šilu s drvenom drškom kruškolikog oblika.
29,00 kn
šilo za pisanje brajice, američko, drveno, kruškoliko Šilo za pisanje brajice, marburško, plastično, tanko, ravno
Drška ovog šila je plastična i tanja od drške kruškolikog drvenog šila.
65,00 kn
šilo za pisanje brajice, plastično s osloncem za prst, sivo Šilo za pisanje brajice, plastično s osloncem za prst, sivo
Gornja strana drške ovog šila udubljena je radi lakšeg postavljanja prsta. Sive je boje i deblje drške.
25,00 kn
Brajev papir Brajev papir
Papir za pisanje brajice je tvrđi od klasičnog papira (160 – 200 g/m2). Dolazi u tri različita formata: A4 (američki i europski format: za brajev pisaći stroj, razlika u širini margina), A5 (papir za džepnu tablicu).
20,50 kn/kg
folije za pozitivno crtanje Folije za pozitivno crtanje
Radi se o plastičnim folijama za crtanje i geometriju. Format folije je A4. Ako se folija umetne u gumenu podlogu i fiksira okvirom, te se po njoj napravi trag sa šilom ili kojim drugim tupim predmetom, on će se izdignuti i biti prepoznatljiv pod prstima.
400,00 kn/kg
blok za pisanje formata A5 Blok za pisanje formata A5
Blok formata A5 za pisanje brajevog pisma koji odgovara veličini džepne tablice. Sadrži oko 50 listova brajevog papira povezanih spiralnim uvezom. Korice su od tvrdog papira.
6,00 kn
fascikl za Brajev papir Fascikl za Brajev papir
Fascikl je tvrdih korica, a papir se umeće na četiri držača. Namijenjen je za čuvanje brajevog papira američkog formata (28 x 28 cm).
35,00 kn
geometrijski pribor za slijepe Geometrijski pribor za slijepe
Ovaj plastični set sastoji se od jednakokračnog trokuta, pravokutnog trokuta, ravnala, kutomjera i šestara. Na priboru je označen svaki centimetar jednom izdignutom točkom, svakih 5 cm s dvije, a svakih 10 cm s tri točkice.
228,00 kn
geometrijski pribor za slijepe s olovkama i podlogom za crtanje Geometrijski pribor za slijepe s olovkama i podlogom za crtanje
Ovaj plastični set sastoji se od jednakokračnog trokuta, pravokutnog trokuta, ravnala, kutomjera i šestara. Na priboru je označen svaki centimetar jednom izdignutom točkom, svakih 5 cm s dvije, a svakih 10 cm s tri točkice.
418,00 kn
govorni kalkulator, mali, engleski jezik Govorni kalkulator, mali, engleski jezik
Govorna jedinica kalkulatora je na engleskom jeziku. Izvodi osnovne računske funkcije (zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, izračunavanje postotka). Iznos izgovara broj po broj. Ima mogućnost memoriranja. Napajaju ga dvije baterije AAA.
150,00 kn
govorni kalkulator, veliki, engleski jezik Govorni kalkulator, veliki, engleski jezik
Kalkulator je na engleskom jeziku. Izvodi osnovne računske funkcije (zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, izračunavanje postotka). Ima mogućnost izgovora cijelog iznosa ili broj po broj. Napajaju ga dvije baterije AAA.
165,00 kn
govorni znanstveni kalkulator Orion, engleski jezik Govorni znanstveni kalkulator Orion, engleski jezik
Radi se o džepnom kalkulatoru s naprednim funkcijama. Govorna jedinica je na engleskom jeziku, a izgovara funkciju tipke koja se pritisne. Na ekranu se ispisuju velike brojke. Uključuje preko 127 različitih računskih i statističkih operacija. Baterije i punjač uključene su u cijenu, a vrijeme neprekidnog rada je 6 sati. Ima mogućnost memoriranja.
2.200,00 kn
šablona za potpis Šablona za potpis
Radi se o plastičnoj ili metalnoj kartici s otvorom pravokutnog oblika u sredini. Šablona se postavi na dokument koji je potrebno potpisati tako da se prostor namijenjen potpisu nalazi unutar otvora.
6,00 kn plastična / 42,50 kn metalna
Brajev obilježivač Brajev obilježivač
Brajev obilježivač omogućava ispisivanje brajevih oznaka na prozirnu dymo traku te njihovo lijepljenje na željeni predmet. Sastoji se od drške unutar koje je namotana dymo traka, te kružnog dijela u obliku kotača. Traka izlazi iz drške na sredini uz kotač. Na rubu kružnog dijela ispisani su znakovi na brajevom pismu i crnom tisku koji se odabiru njegovim okretanjem u oba smjera i poravnavanjem s trakom. Stiskanjem drške, željeni znak se utiskuje na traku u obliku brajevog pisma. Kada se ispiše željeni tekst, čvršćim pritiskanjem drške ispisani dio trake se odreže te se može zalijepiti na željeni predmet. Služi za obilježavanje raznih predmeta (knjiga, posuda, lijekova itd.). U kompletu dolazi jedna prozirna samoljepljiva dymo traka otprilike 3 metara dužine.
265,00 kn
govorni obilježivač Voila Govorni obilježivač Voila
Uređaj izgledom podsjeća na veliku olovku koja na sebi ima tri tipke. U komplet je uključeno i 50 naljepnica s kodovima. Korisnik uređajem za svaku naljepnicu snima govorni zapis koji se aktivira kada olovka prijeđe preko njezinog koda. Uz uređaj dolaze baterije i materijali za učvršćivanje naljepnica s kodovima na predmete (magneti, gumice, naljepnice, trakice, ziherice). Kod svake naljepnice može se nebrojeno puta brisati i ponovno govorno zapisivati.
1.480,00 kn
pasta za obilježavanje Pasta za obilježavanje
Pasta se nalazi u maloj bočici oblika flomastera. Nanosi se na glatku površinu, a dobro prianja na materijale poput drva, stakla, plastike, metala i papira. Njome se mogu crtati linije, kružići, točkice, slova crnog tiska i drugi oblici po želji. Nakon nanošenja, potrebno je nekoliko sati kako bi se trag napravljen pastom osušio i stvrdnuo. Takav je trag lako opipljiv pod prstima. Pasta služi za obilježavanje i prilagodbu raznih predmeta i uređaja (npr. oznake na regulatorima perilice rublja, štednjaka, termometra; slova crnog tiska na posudama u kojima se drži sol ili šećer). Dolazi u raznim bojama.
35,00 kn
naljepnice za obilježavanje Naljepnice za obilježavanje
Radi se o gumenim samoljepljivim naljepnicama u obliku kružića i kvadratića različitih veličina i boja. Lako se razlikuju pod prstima, te služe za obilježavanje i prilagodbu različitih predmeta. Njime se primjerice mogu označiti regulatori na perilici rublja ili mikrovalnoj pećnici, posudice sa začinima, prekidači za svjetla. U paketu se nalazi 80 naljepnica.
100,00 kn
obilježivači za odjeću Obilježivači za odjeću
Ovi obilježivači su gumbi različitih oblika (trokut, kvadrat, osmerokut, zvijezda, krug i sl.) koji se mogu zašiti s unutarnje ili vanjske strane odjeće. Svaki oblik može predstavljati jednu boju. Tako na primjer, trokut može označavati odjeću roze boje, a kvadrat odjeću crne boje. Njima se također može označiti odjeća koja je u paru (npr. gumbi istog oblika prišiju se na čarape istoga para). U paketu dolazi 8 različitih gumbi za obilježavanje.
43,75 kn
Brajeva slovarica i taktilna abeceda Brajeva slovarica i taktilna abeceda
Ovaj komplet idealan je za učenje brajice i taktilne abecede. Uključuje čvrstu plastičnu ploču s 5 redova za slaganje slova, 60 pločica sa slovima (svaka za jedno od 26 slova engleske abecede uz dvostruke pločice za samoglasnike i ostala često korištena slova) i kutiju za prenošenje. Na svakoj pločici označeno je malo i veliko slovo abecede, kao i slovo na brajici. Sve oznake su reljefne kako bi se mogle taktilno pročitati. Svaka pločica ima spojni dio, što omogućava da se više slova, kada se složi u riječ, čvrsto drži zajedno.
67,00 kn
Dymo traka Dymo traka
Ovo je samoljepljiva traka na kojoj se pomoću brajeve tablice ili brajevog obilježivala ispisuju brajeva slova.
21,25 kn