Uvod

U ovu skupinu pomagala spadaju satovi za slabovidne, ručna povećala, elektronička povećala, te softver za slabovidne.


Slika Opis Cijena
sat za slabovidne Sat za slabovidne
Radi se o ručnom satu standardnog prikaza s uvećanim brojevima na crnom tisku i većim kazaljkama. Dolazi u dva modela, jedan ima crnu pozadinu s bijelim brojevima i bijelim kazaljkama, a drugi bijelu pozadinu s crnim brojevima i crnim kazaljkama. Brojevi na tisku su 3, 6, 9 i 12. Ostali sati označeni su crtama. Sat pokreće kvarcni mehanizam.
od 400,00 kn do 618,45 kn
ručno povećalo Ručno povećalo
Ovo povećalo nalazi se na dršci. Na spoju drške i leće nalazi se lampica koja omogućava dodatno osvjetljavanje teksta koji se čita. Razine povećanja mogu biti 5, 8, 10, 12, 14 puta.
od 60,00 do 190,00 kn

Elektronička povećala

Elektronička povećala su uređaji koji za povećavanje umjesto leća koriste video kamere i zatim taj sadržaj prikazuju na ekranu. Funkcije elektroničkog povećala omogućavaju precizno podešavanje kvalitete prikaza sadržaja, razine osvjetljenja te boje podloge i slova. Namijenjena su za korištenje na radnom mjestu, u školi te svakodnevnim situacijama. Općenito se dijele na stolna i džepna elektronička povećala. Neka stolna elektronička povećala dolaze s ugrađenim ekranom, dok je ostale modele potrebno spojiti na zasebni ekran. Džepna elektronička povećala najčešće su veličine mobilnog telefona, stanu u dlan ruke, te imaju ugrađenu kameru s donje strane i ekran s gornje strane. Osim za čitanje, mogu se koristiti i kod potpisivanja i pisanja.


Slika Opis Cijena
Stolna elektronička povećala tvrtke MAGNILINK, serija MIRA Stolna elektronička povećala tvrtke MAGNILINK, serija MIRA
Stolno elektroničko povećalo MagniLink Mira (modeli s ekranima širokim 47 cm i 58 cm), sastoji se od podloge za čitanje iznad koje se nalazi kamera na pričvršćenom stalku usmjerena prema podlozi, te ekrana iznad kamere. Pokraj kamere se nalazi svjetiljka. Funkcije koje sadrži su: autofokusiranje (0-55 mm), podešavanje osvjetljenja, razine povećanja (2,8 do 59 puta), promjena boje prikaza sadržaja, linija vodilja, podešavanje kontrasta. Sadržaj koji se čita može se pričvrstiti za podlogu koja se zatim pomiče. Nosač ekrana je također fiksan. Model MiraLite je osnovni model za čitanje koji se sastoji od kamere na posebnom stalku, što omogućava korisnicima da sami odaberu ekran prema vlastitim preferencijama. Može se spojiti na TV set ili VGA ekran (računalni). Kao dodatna oprema, ovom elektroničkom povećalu može se dodati i prijenosna podloga koja olakšava čitanje. Razina povećanja ovisi o ekranu, a može biti i do 60 puta. Opcije uključuju podešavanja boja (6 kombinacija), kontrasta, svjetlosti. Uz uređaj dolazi daljinski upravljač na kojem se nalaze sve funkcije. Model MiraFL istih je funkcija kao i model Mira, ali su podloga za čitanje i nosač ekrana pomični. Model MiraHD sadrži kameru visoke rezolucije.
na upit
Stolno elektroničko povećalo MAGNILINK STUDENT Stolno elektroničko povećalo MAGNILINK STUDENT (osnovni i profesionalni model)
Radi se o prenosivom elektroničkom povećalu bez ugrađenog ekrana. Kamera se nalazi na stalku, a preko USB priključka može se spojiti s računalom, laptopom, ekranom, TV ekranom (LCD, plazma). Idealno je za prenošenje zbog male težine i torbe koja je uključena u paket. Pogodno je za studente jer je kameru na stalku moguće usmjeriti u bilo kojem smjeru (na primjer, prema školskoj ploči), a koristi se za povećanje na blizinu i na daljinu. O ekranu na koji se spaja ovisi i povećanje koje može biti do 50 puta. Povećalom se može upravljati preko tipkovnice ili zasebnog daljinskog upravljača. Sadrži funkcije za podešavanje boja slike (6 kombinacija), kontrasta i svjetlosti. Također ima mogućnost slikanja. U slučaju spajanja s računalom, u paket je uključen i softver koji omogućava istovremeno korištenje povećala i ostalih funkcija računala. Dolazi u dva modela, osnovnom koji je opisan, te profesionalnom koji sadrži HD kameru. Dolazi s torbom za nošenje.
13.778,10 kn
Stolno elektroničko povećalo MAGNILINK ZIP Stolno elektroničko povećalo MAGNILINK ZIP
Ovo povećalo je u potpunosti sklopivo i time lako za prenošenje i pospremanje. Ekran se može spustiti u potpunosti sa stalkom do podloge za čitanje. Uređaj dolazi s ugrađenim LCD ekranom od 13 inča ili 17 inča i kamerom s ugrađenim autofokusom. Jednostavno je za rukovanje. Kontrole uključuju: podešavanje boje (različite kombinacije boja podloge i slova), veličine, kontrasta i linija vodilja. Dolazi s praktičnom torbicom. Uređaj je dostupan u dvije izvedbe: osnovni model ZIP i model ZIPDUO sa kamerom za daljinu.
18.650,00 kn
Stolno elektroničko povećalo MEZZO VARIO Stolno elektroničko povećalo MEZZO VARIO
Radi se o sklopivom stolnom elektroničkom povećalu s HD kamerom visoke rezolucije. Ekran širine 19 inča (48 cm) moguće je rotirati, podesiti nagib i visinu. Autofokus pruža kristalno jasne slike. Tri tipke na donjem rubu ekrana upravljaju svim funkcijama. Omogućuje prikaz slova i podloge različite boje (pet kombinacija: bijela podloga – crna slova, crna podloga – bijela slova, crna podloga – zelena slova, crna podloga – žuta slova, plava podloga – žuta slova). Ima mogućnost postavljanja linija vodilja koje olakšavaju praćenje retka kod čitanja. Nudi povećanje do 1 do 100 puta.
16.170,00 kn
Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX SNOW Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX SNOW
Zoomax Snow je ručno elektroničko povećalo ekrana širine 4.3 inča. Nudi oštru sliku čak i kod najmanjeg povećanja i brzog pomicanja rukom. Ima velike tipke i kontrole kojima se može upravljati jednom rukom, te je lako za korištenje. Izgleda kao mobilni telefon koji stane u dlan ruke, s velikim ekranom i tipkama pri dnu gornje strane. Kamera i svjetiljka nalaze se na donjoj strani. Povećava od 2 do 16 puta. 10 modova boje prikaza podloge i slova: realni prikaz boja, boje u nijansama sive, crna podloga – bijela slova, bijela podloga – crna slova, plava podloga – bijela slova, bijela podloga – plava slova, žuta podloga – plava slova, žuta podloga – crna slova, crna podloga – žuta slova, plava podloga – žuta slova. Dolazi s punjivom baterijom s kojom je moguće do 4 sata neprekidnog rada. Punjač uključen. Također postoji mogućnost spajanja na TV ekran preko video kabla.
4.090,00 kn
Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX SNOW 7 HD Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX SNOW 7 HD
Ovo povećalo izgleda kao knjiga, veličine je tableta s HD kamerom i ekranom širine 7 inča, kontrolne tipke smještene su s lijeve i desne strane. Tipke su visokog kontrasta i veličine palca. Korištenje je jednostavno i ne treba se posebno učiti. Široki ekran omogućava da se odjednom vidi više slova, također ima stalak kojim se može namjestiti kut gledanja i visinu. Nudi povećanje od 2 do 19 puta, podešavanje kombinacije boja slova i podloge na 12 načina. Ima punjivu bateriju koja omogućava 5 sati neprekidnog rada. Moguće ga je spojiti s ekranom po izboru.
10.000,00 kn
Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX BUTTERFLY Džepno elektroničko povećalo ZOOMAX BUTTERFLY
Ručno elektroničko povećalo Zoomax Butterfly ima ugrađeni ekran širine 3.5 inča i kameru. Dizajniran je za neposrednu upotrebu gdje god i kad god je to korisniku potrebno. Njegova kompaktna veličina dopušta da se objesi oko vrata, čuva u torbi ili džepu. Može se rukovati jednom rukom. Kamera s autofokusom olakšava gledanje. Omogućava povećanje od 1.5 do 15 puta. Ima ugrađeni stalak za čitanje. Dolazi s futrolom i vezicom koja se stavlja oko vrata i punjivom baterijom koja omogućava 3.5 sati neposrednog rada. Torbica i punjač uključeni. Postoji 5 modova slike za čitanje: realan prikaz, crna slova – bijela pozadina, bijela slova – crna pozadina, crna pozadina – žuta slova, plava pozadina – žuta slova.
2.550,00 kn
Džepno elektroničko povećalo LOOKY 4 Džepno elektroničko povećalo LOOKY 4
Looky 4 je malo prijenosno elektroničko povećalo u boji. LCD ekran širine 11 cm nalazi se na sklopivoj dršci, osjetljiv je na dodir. HD kamera s autofokusom nudi povećanje od 2 do 20 puta, uz mogućnost podešavanja boje prikaza (10 kombinacija: mijenjanje boje pozadine ili boje slova), namještanja svjetlosti i kontrasta, te slikanja (zamrzavanja slike). Dolazi s praktičnom torbicom i punjačem. Ima punjive baterije s kojima je moguće do 2,5 sati neprekidnog rada. Drška ujedno može biti i stalak za podešavanje kuta gledanja kod čitanja. Model Looky 4 + dolazi uz kabel koji omogućava spajanje povećala na ekran.
4.205,00 kn
Džepno elektroničko povećalo LOOKY 5 HD Džepno elektroničko povećalo LOOKY 5 HD
Ovo džepno elektroničko povećalo također sadrži ekran (12.7 cm) osjetljiv na dodir i ugrađenu HD kameru. Svim funkcijama jednostavno je upravljati dodirom ekrana. Kamera s autofokusom omogućava izoštravanje predmeta na bilo kojoj udaljenosti, povećanje od 2 do 20 puta, te podešavanje boje (10 kombinacija), svjetlosti i kontrasta, zamrzavanje slike. Punjač je uključen, a punjivom baterijom omogućava se 3 sata neprekidnog rada. Također ima mogućnost povezivanja sa računalnim ili televizijskim ekranom.
5.187,50 kn
Softver za slabovidne ZOOMTEXT Softver za slabovidne ZOOMTEXT
Zoomtext je svjetski popularan softver za uvećanje i čitanje ekrana računala. Verzija ZoomText Magnifier uvećava i poboljšava sve što se nalazi na ekranu sa savršenom jasnoćom od 1.25 do 60 puta. Također ima mogućnost postavljanja prikaza što se tiče odabira boja kako bi se smanjilo naprezanje očiju, podešavanje kontrasta, uvećanje ikona ili pokazivača miša. Izuzetno olakšava snalaženje na računalu. Uz ovaj program, na upit su dostupne još i dvije verzije, ZoomText Magnifier/Reader i ZoomText Fusion, koje obuhvaćaju funkcije povećala i čitača ekrana.
2.875,00 kn elektronička verzija