Uvod

Pomagala za zdravlje jednaka su standardnim uređajima i napravama, uz dodanu zvučnu i taktilnu podršku. Njima se također mogu služiti i ostale osobe nevezano za oštećenje vida.


Slika Opis Cijena
govorni glukometar Wellion Calla Dialog Govorni glukometar Wellion Calla Dialog, hrvatski jezik
Zahvaljujući govornoj funkciji, ovaj uređaj omogućava visoko slabovidnim i slijepim osobama jednostavno praćenje i samokontrolu razine šećera u krvi. Sve rezultate mjerenja uređaj jasno izgovara i prikazuje na ekranu velikim i uočljivim brojkama. Izuzetno je jednostavan za korištenje. Dodatna mogućnost postavljanja alarma koji će upozoravati korisnika na mjerenje, uzimanje terapije i slično pridonosi praktičnosti uređaja. Wellion Dialog uređaj prikazuje prosjeke mjerenja 7, 14 i 30 dana čime daje bolji uvid u stanje šećera u krvi. Uređaj u memoriji pamti 300 rezultata mjerenja s datumom i vremenom mjerenja u cilju što lakšeg praćenja učinkovitosti terapije. Na uređaju se nalazi USB priključak, napajaju ga dvije AAA baterije, a trajanje baterije je do 1000 mjerenja.
1.606,50 kn
Dijagnostičke trakice za mjerenje glukoze u krvi uređajem Dijagnostičke trakice za mjerenje glukoze u krvi uređajem
U kutiji dolazi 50 komada.
142,80 kn
lancete za vađenje krvi iz prsta za kontrolu glukoze u krvi Lancete za vađenje krvi iz prsta za kontrolu glukoze u krvi
U pakiranju dolazi 200 komada.
105,00 kn
govorni termometar za tjelesnu temperaturu Govorni termometar za tjelesnu temperaturu, hrvatski jezik
Govorni termometar ili toplomjer izgleda kao okrenuta kapljica. Gornji dio je proširen, a donji suženi dio jednak je standardnom toplomjeru. Na gornjem proširenom dijelu nalaze se redom od gore prema dolje polukružna tipka, mali digitalni ekran, te tipka pravokutnog oblika. Pravokutna tipka služi za uključivanje i isključivanje, a polukružna za ponovno izgovaranje izmjerene temperature. Pritiskom na pravokutnu tipku, toplomjer se aktivira i izgovara rečenicu „Počinje mjerenje“, a zatim se postavlja u položaj za mjerenje. Za vrijeme mjerenja, toplomjer se oglašava nizom ravnomjerno raspoređenih zvučnih signala. Nakon nekoliko minuta, kada završi mjerenje, oglasit će se s tri ili četiri signala jedan za drugim i izgovaranjem izmjerene temperature. Izmjereni rezultat se također prikazuje na ekranu. Pritiskom na polukružnu tipku, toplomjer će ponovno izgovoriti zadnju izmjerenu vrijednost. Isključuje se pritiskom na pravokutnu tipku koja služi i za uključivanje. Dolazi s baterijom i plastičnom futrolom.
135,00 kn
govorni tlakomjer Reizen Govorni tlakomjer Reizen, engleski jezik
Govorni tlakomjer spojen je sa steznikom u jednu cjelinu. Steznik se stavlja na zapešće, a ruka se mora držati u razini srca. Tlakomjer se sastoji od ekrana, tri tipke koje se nalaze na desno i jedne velike tipke koja se nalazi ispod ekrana. Ima mogućnost memoriranja 60 posljednjih mjerenja, kao i uspoređivanja rezultata s prosječnim rezultatima mjerenja, te obavještavanja korisnika je li im izmjerena vrijednost tlaka unutar granica normale.
906,25 kn
govorna osobna vaga Govorna osobna vaga, hrvatski jezik
Ova govorna vaga ima digitalni ekran na kojem se ispisuje rezultat. Težinu mjeri u kilogramima, a može primiti do maksimalno 200 kg. Izmjereni rezultat izgovara na hrvatskom jeziku, uz mogućnost postavljanja jezika na engleski, njemački i španjolski. Nakon upotrebe se automatski isključuje. Vagu pokreću 3 baterije AAA.
1.125,00 kn
govorna osobna vaga Govorna osobna vaga, engleski jezik
Ova vaga ima digitalni ekran na kojem se ispisuju velike brojke, što je čini pogodnom i za slabovidne osobe. Mjeri u kilogramima ili u funtama, a može primiti težinu do maksimalno 150 kg. Izmjerenu težinu izgovara ženskim glasom na engleskom jeziku. Nakon upotrebe se automatski isključuje. Vagu pokreću 4 baterije klasičnog AA formata.
680,00 kn
rezač lijekova Rezač lijekova
Rezač lijekova oblikom je plastična preklopna kutijica koja omogućava da se tablete prerežu na polovine ili četvrtine. S unutarnje strane poklopca na sredini nalazi se rezalica, a na donjoj strani ograđeni gumeni ili plastični prostor u obliku trokuta. Kada se rezač otvori, na donju stranu u ograđeni prostor postavlja se tableta koju se želi prerezati. Zatim se rezač zatvara tako da se spusti poklopac s rezalicom. Nakon što se rezač otvori, u ograđenom prostoru nalazi se prepolovljena tableta.
60,00 kn
rezač lijekova s kutijicom Rezač lijekova s kutijicom
Ovaj rezač koristi se na isti način kao i ranije navedeni rezač lijekova, a spojen je s kutijicom za spremanje tableta. Kutijica je podijeljena u dva manja spremnika u koji se mogu pohraniti tablete.
60,00 kn
kutijica za lijekove dnevna Kutijica za lijekove - dnevna (4 odjeljka)
Radi se o plastičnoj kutijici podijeljenoj u četiri odjeljka. Svaki odjeljak je pregrađen i ima vlastiti poklopac koji je označen oznakama na brajici i izdignutim slovima na crnom tisku. U ovu dnevnu kutijicu tablete se mogu razvrstati po razdoblju dana kada se trebaju uzeti, redom po odjeljcima: doručak, ručak, večera, prije spavanja.
44,00 kn
kutijica za lijekove tjedna Kutijica za lijekove - tjedna (28 odjeljaka)
Tjedna kutijica za lijekove sastoji se od ukupno 28 manjih odjeljaka. Podijeljena je u sedam stupaca koji odgovaraju danima u tjednu. Svaki stupac podijeljen je u 4 manja odjeljka koji označavaju doba dana kada se tableta uzima: doručak, ručak, večera i prije spavanja. Poklopac svakog stupca označen je brajicom i taktilnim slovima crnog tiska.
52,00 kn
kutijica za lijekove tjedna Kutijica za lijekove - tjedna (7 odjeljaka)
Kutijica za lijekove sastoji se od 7 odjeljaka s poklopcima, za svaki dan u tjednu. Poklopci odjeljaka označeni su brajicom.
27,00 kn