Uvod

Društvene igre po izgledu i pravilima odgovaraju standardnim društvenim igrama. Sadrže prilagodbe za slijepe i slabovidne osobe u obliku dodatnog brajevog pisma, uvećanog crnog tiska i taktilnih značajki. Rekviziti za sport korištenje olakšavaju također putem dodatnih zvučnih informacija.


Slika Opis Cijena
igra čovječe ne ljuti se Čovječe ne ljuti se
Ova igra u osnovi izgledom i pravilima odgovara standardnoj igri istog imena te je stoga uz slijepe i slabovidne osobe mogu igrati i videće osobe. Figurice su u obliku malih uspravnih valjaka. Prilagođene su slijepim i slabovidnim osobama po različitim oblicima vrhova za pojedinu boju (ravni, udubljeni, okrugli i kosi). Također, svaka figurica na dnu ima klin koji se umeće u odgovarajuću rupicu na igraćoj ploči. Time se osigurava stabilnost figurica i sprječava pomicanje kada se njihov položaj utvrđuje prstima. Igra je napravljena za dva do četiri igrača. U kompletu dolazi igraća kocka s izdignutim točkama koje označavaju brojeve, te 16 figurica.
230,00 kn
monopoly Monopoly, engleski jezik
Društvena igra jednaka je standardnoj istoimenoj igri za videće, uz prilagodbe za slijepe i slabovidne osobe. Sastoji se od zelene ploče, igraćih kartica, novčanica, figurica i kocke. Tekst na ploči i na karticama prikazan je u uvećanom obliku i na brajevom pismu. Figurice i kocka također su taktilni.
600,00 kn
šah Šah, drveni
Radi se o šahu standardne veličine. Komplet uključuje figurice i preklopnu kutiju koja je ujedno i igraća podloga. Slijepima i slabovidnima prilagođene su figurice na način da crne figurice imaju na svom vrhu zaobljeni dio čavla, dok bijele figurice nemaju taj dodatak. I crne i bijele figurice u svom dnu imaju klin koji se umeće u odgovarajuće rupice na igraćoj ploči radi dodatnog učvršćivanja. Rupice se nalaze na sredini svakog polja. Crna polja su uzdignuta od bijelih, tako da se mogu lako prepoznati pod prstima.
460,00 kn
šah Šah, plastični
Ovaj šah je veličine manje od standardne, te je stoga jednostavniji za prenošenje. Komplet se sastoji od preklopne kutije koja je ujedno i podloga, te figurica. Prilagodbe za slijepe i slabovidne su jednake kao i kod drvenog šaha standardne veličine.
250,00 kn
igraće karte Igraće karte (32)
Komplet od 32 standardne karte uz oznake na brajici u gornjem lijevom uglu neovisno o tome kako se karta okrene. Svaka karta označena je s dva znaka na brajici. Prvi brajev znak označava vrstu karte kako slijedi: 7 (brajevo slovo g), 8 (h), 9 (i), 10 (x), dečko (j), dama (q), kralj (k), as (a). Drugi brajev znak označava boju karte: tref (t), pik (p), srce (h), karo (k).
28,00 kn
igraće karte Igraće karte (52)
Komplet od 52 standardne karte uz oznake na brajici u gornjem lijevom uglu svake karte. Oznake su identične prethodno opisanima.
78,00 kn
igraće karte uno Igraće karte Uno
Komplet standardnih karti za UNO s oznakama na brajici u gornjem lijevom uglu neovisno o tome kako se karta okrene.
162,00 kn
domino igraće pločice Domino igraće pločice
Radi se o plastičnim domino igraćim pločicama bijele boje s izbočenim crnim točkicama. Dolaze u plastičnoj crnoj kutiji.
120,00 kn
sudoku set Sudoku set
Na brajici su ispisane upute za postavljanje određenog zadatka (zadani brojevi). Igraća ploča je debljim taktilnim crtama podijeljena na devet velikih kvadrata (po tri kvadrata u tri reda). Svaki je kvadrat tanjim taktilnim crtama podijeljen na devet manjih kvadrata (po tri kvadratića u tri reda unutar jednog velikog kvadrata). Brojevi na crnom tisku i na brajici nalaze se na pločicama koje se umeću u manje kvadratiće.
590,00 kn
igra scrabble Scrabble
Ploča je taktilnim crtama podijeljena na 225 polja, odnosno u 15 redova po 15 polja. Igraće pločice sadrže slova na uzdignutom crnom tisku i na brajici.
432,00 kn
igra konjička utrka Konjička utrka
Jednostavna igra za dva igrača koji se utrkuju od starta do cilja pomičući figurice za onoliko polja koliko im se pokaže na taktilno označenoj kocki. Polja su rupe u koje se figurice ulažu kako bi bile stabilne. No neke od tih rupa su zapravo zamke jer su duboke i prolaze do dna ploče. Ako figurica upadne u jednu takvu rupu, propada u spremnik ispod ploče i time ispada iz igre. Svaki igrač ima šest figurica koje su taktilno označene.
100,00 kn
igra četiri u nizu Četiri u nizu
Četiri u nizu jednak je standardnoj igri, s tim da svi žetoni određene boje imaju rupicu u sredini kako bi se lakše taktilno identificirali.
240,00 kn
zvučna nogometna lopta Zvučna nogometna lopta
Kožna lopta bijele boje s crnim ukrasnim linijama. Pri upotrebi odzvanja jer se unutar lopte nalazi zvončić.
od 100,00 kn do 270,00 kn
zvučna gimnastička lopta, mala Zvučna gimnastička lopta, mala
Gimnastička lopta promjera je 16 cm, a teži 340 grama. Dolazi u tri boje, crvenoj, žutoj i plavoj. Unutar lopte nalazi se zvončić koji proizvodi zvukove kada se lopta koristi.
170,00 kn
zvučna gimnastička lopta, velika Zvučna gimnastička lopta, velika
Gimnastička lopta promjera 19 cm teži 420 grama. Dolazi u žutoj, crvenoj i plavoj boji. Kod korištenja lopte čuje se zvuk koji proizvodi zvončić unutar lopte.
195,00 kn
zvučna goalball lopta Zvučna goalball lopta
Zvučna lopta napravljena isključivo za upotrebu u sportu goalball. Plave je boje, 25 cm promjera, a teži 1250 grama. Goalball je sport za osobe s oštećenjem vida, no uz povez ga mogu igrati i osobe koje vide.
520,00 kn
zvučna košarkaška lopta Zvučna košarkaška lopta
Radi se o standardnoj košarkaškoj lopti u kojoj se nalazi metalno zvonce. Kod korištenja lopte, zvonce proizvodi zvuk i tako se lopta može lakše locirati. Uz zvučnu košarkašku loptu također dolazi zvučni signalizator koji se postavlja na koš, kao i zvonce za mrežu. Lopta je crveno-crne boje.
450,00 kn
govorni kompas engleski jezik Govorni kompas, engleski jezik
Uređaj s ekranom i tipkom koji stane u dlan ruke. Pritiskom na tipku izgovara u kojem je smjeru usmjeren (strana svijeta).
687,50 kn
govorni pedometar Govorni pedometar, engleski jezik
Radi se o uređaju koji mjeri broj koraka koje osoba napravi, udaljenost koju prolazi i broj kalorija koje potroši tijekom te aktivnosti. Veličine je dlana i plosnate površine, s tipkama na rubovima obje strane. Od ostalih funkcija sadrži još i sat i alarm. Govorna jedinica je na engleskom jeziku.
135,50 kn
povez za oči Povez za oči
Povez je izrađen od tamne tkanine i elastične trake. Osim za spavanje, može se koristiti u edukativne svrhe te u goalballu kao rekvizit za simulaciju potpune sljepoće.
30,00 kn
tandem bicikl Tandem bicikl
Tandem bicikl namijenjen je za dvije osobe. Sastoji se od dva bicikla spojena jedan iza drugog, s tim da samo prvi bicikl ima upravljač. Svaka osoba ima svoje sjedalo i okreće pedale, no samo prva upravlja smjerom kretanja bicikla. Omogućava slijepim i slabovidnim osobama da iskuse vožnju uz videću osobu.
6500,00 kn
govorno uže za preskakanje Govorno uže za preskakanje
Ovo uže za preskakanje ima ugrađeni govorni modul koji na engleskom jeziku izgovara obavijesti poput vremenskog trajanja vježbanja, broja skokova, potrošenih kalorija. Također ima funkciju odbrojavanja.
140,00 kn