Vocalizer za Windows (SAPI)

Opis:

Ovo je instalacijski paket za Vocalizer za Windows. Ovo je SAPI verzija, što znači da funkcionira sa svim čitačima zaslona i drugim softverom koji pretvara tekst u govor (npr. Balabolka).
Aplikacija omogućava besplatni probni rok od 7 dana nakon kojeg aplikaciju morate aktivirati kupljenim kodom.

Upute:

  1. Preuzmite .exe datoteku
  2. Pokrenite ju i izaberite postavke za instalaciju
  3. Prilikom prvog pokretanja, aplikacije će vam ponuditi probni rok, kupnju ili aktivaciju - odaberite po želji!
  4. Ako ste kupili aktivacijski kod, kliknite na "Aktiviraj" i unesite ga.
  5. Pažljivo pročitajte napomene o aktivaciji/deaktivaciji softvera.
  6. Na popisu glasova odaberite Croatian Lana te se tipkom TAB fokusirajte na gumb Instaliraj.
  7. Odaberite kakvoću glasa (Premium High je najkvalitetniji, ali i najveći i najzahtjevniji) te pritisnite gumb OK i pričekajte da se instalacija završi.
  8. U softveru će se pojaviti glas Croatian Lana na popisu SAPI 5 glasova.
  9. Kako biste promijenili kakvoću glasa, u aplikaciji Vocalizer odaberite Lanu te se tipkom TAB fokusirajte na gumb Deinstaliraj. Nakon deinstalacije ponovo instalirajte željenu kakvoću glasa.

Napomene:

  1. Nakon instalacije, aplikacija Vocalizer će posstaviti prečac na tipke CTRL+ALT+V što je ujedno i kratica za znak pri/at (@) pa se preporuča uklanjanje ili promjena tog prečaca. To možete učiniti tako da u izborniku start pronađete aplikaciju Vocalizer te na nju kliknete aplikacijskom tipkom. Strelicama gore/dolje pronađete opciju "Otvori mjesto datoteke" ili "Open file location" i pritisnete ENTER. U novootvorenom prozoru će datoteka već biti selektirana tako da samo pritisnete aplikacijsku tipku i strelicom prema gore pronađete opciju "Svojstva" ili "Properties" i kliknete ENTER. Tipkom TAB se fokusirajte na polje u kojem piše "Tipka prečaca" ili "Shortcut key" te pritisnite povratnu tipku tj. BACKSPACE (iznad tipke ENTER koja služi za brisanje teksta) i pritisnite ENTER.

Aktivacijski kod možete naručiti i putem e-maila (tiflotehna@tiflotehna.hr).

PREUZIMANJE

Veličina: 28 MB
Posljednje ažurirano: 30. studenoga 2020.