OBAVIJEST O KORIŠTENJU USLUGA “EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG KAMPA SLIJEPIH PREMANTURA” U 2023. GODINI

Hrvatski savez slijepih u suradnji s tvrtkom Tiflotehna d.o.o., koja po Ugovoru o zakupu poslovnog prostora upravlja objektom, obavještava sve članove Saveza i vanjske suradnike o uvjetima korištenja usluga u 2023. godini.

S obzirom na stanje na tržištu, značajnom porastu inflacije i tržišnim cijenama energenata, rada i namirnica, direktorica Tiflotehne, uz suglasnost Upravnog odbora Hrvatskog saveza slijepih definirali su cijene smještaja u Hostelu ERKS Premantura. Slijepe osobe i njihove pratnje, kao i članovi uže obitelji i dalje će individualno imati pravo na subvencioniranu uslugu polupansiona i punog pansiona.

Početak sezone i usluga smještaja

Otvaranje objekta planirano je 19. lipnja 2023. godine. Sezona će trajati najkasnije do 15. rujna 2023. godine ovisno o stanju rezervacija, popunjenosti objekta.

Cijene u ljeto 2023. su sljedeće:

 • Noćenje s doručkom: 55,00 EUR
 • Polupansion: 64,00 EUR
 • Puni pansion: 70,00 EUR

Za članove uže i šire obitelji te za zaposlenike Saveza, udruga Članica i Tiflotehne d.o.o. za individualno ljetovanje Savez sufinancira iznos od 10,00 EUR, te su cijene sljedeće:

 • Polupansion: 54,00 EUR
 • Puni pansion: 60,00 EUR

Za članove Hrvatskog saveza slijepih, uz predočenje članske iskaznice Hrvatskog saveza slijepih, te za isključivo korištenje jednog pratitelja slijepom članu za individualno ljetovanje sufinancirat će se iznos od 22,00 EUR (za polupansion) odnosno 24,00 EUR (za puni pansion) po članu, te je cijena:

 • Polupansion: 42,00 EUR
 • Puni pansion: 46,00 EUR

Istima je smještaj dostupan u depadansi, za što se odobrava dodatnih 10% popusta.

Kao i prošle godine, soba 32 s privatnom kupaonicom u depadansi imat će jednaku cijenu kao i sobe u glavnom objektu. Polupansion uključuje noćenje s doručkom i večeru, dok puni pansion uključuje noćenje uz sva tri obroka.

U glavnom objektu na raspolaganju Vam stoje jedna četverokrevetna, jedna trokrevetna, 12 dvokrevetnih s pomoćnim ležajem i 12 dvokrevetnih soba, od kojih svaka ima vlastitu kupaonicu i terasu (osim sobe 17 koja nema terasu). Posteljina u sobama mijenja se svaki sedmi dan, a čisti ručnici dobivaju se svaki četvrti dan. Pri odlasku gostiju provjeravat će se stanje u sobama, sukladno kućnom redu.

Obzirom da su sobe dvokrevetne, jedna osoba u dvokrevetnoj sobi može boraviti sama uz nadoplatu od 13,00 EUR po noćenju.

Rezervacije možete izvršiti isključivo uplatom 20% od ukupnog iznosa cijene smještaja za željeno razdoblje, i to najkasnije do 1. lipnja tekuće godine. Ukoliko se rezervacija ne otkaže prije navedenog datuma, uplaćeni iznos se ne vraća, osim ako se ne radi o izvanrednom slučaju. Loši vremenski uvjeti nisu dovoljan razlog za otkazivanje rezervacije. Ako uplata za rezervaciju ne bude izvršena do 1. lipnja 2023. godine, ne možemo garantirati da će Vaš smještaj biti osiguran.

Cijena smještaja za djecu:

 • do 2 godine: besplatno
 • od 2 do 6 godina: 50% niža cijena
 • od 6 do 10 godina: 20% niža cijena

Podaci o uplati

Uplate možete izvršiti gotovinom, karticom, općom uplatnicom ili Internet bankarstvom. Uplate nije moguće izvršiti u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih. U slučaju plaćanja karticama, navedene cijene povećavaju se za troškove kartičnog poslovanja. Plaćanje na rate moguće je karticama PBZ banke i Zagrebačke banke. Otplatu na rate potrebno je dovršiti do kraja tekuće godine.

Ako plaćate općom uplatnicom ili internet bankarstvom, molimo da koristite sljedeće podatke za uplatu:

Uplatitelj: ime i prezime osobe za koju se plaća boravak

Svrha uplate: Ljetovanje u Premanturi

Broj žiro računa: 2340009-1110470644

IBAN: HR5623400091110470644

Za uplate iz inozemstva

Swift / BIC: PBZGHR2X

Nakon plaćanja općom uplatnicom, molimo da kopiju iste dostavite u sjedište Tiflotehne d.o.o. ili napravite provjeru je li uplata uredno zaprimljena na kontakt 01 4812 501.

Ostale usluge

Po dolasku u hostel, molimo da se uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice prijavite na recepciji, a po završetku boravka odjavite najkasnije do 10:00 sati, osim ako s voditeljem hostela nije drugačije dogovoreno.

Cijene pojedinačnih obroka u restoranu za članove Hrvatskog saveza slijepih i njihove videće pratitelje :

 • Doručak 7,00 EUR
 • Ručak 13,00 EUR
 • Večera 11,00 EUR

Osim prvog obroka pri dolasku, za ručak i večeru svakodnevno je na raspolaganju izbor između dva menija. Za vrijeme posluživanja ručka konobar dolazi do vas i bilježi vaš izbor za sutrašnji dan. Tijekom boravka molimo sve goste da u prostorima soba, restorana, caffe bara i pripadajuće terase, sukladno Zakonu o ugostiteljstvu, ne unose i ne konzumiraju hranu i pića koja nisu u vlasništvu davatelja usluga. Isto tako molimo sve goste da pročitaju kućni red koji se u svakoj sobi nalazi u ladici pisaćeg stola (na crnom tisku i na brajici), te da se istog i pridržavaju kako bi svim gostima omogućili što ugodnije ljetovanje. Također molimo sve roditelje da brinu za svoju djecu, posebice za djecu do 10 godina za koju je u objektu i oko njega potrebno osigurati stalni nadzor odnosno prisustvo roditelja ili staratelja.

Od Pule do Premanture možete doći lokalnom autobusnom linijom ili TAXI službom, a prijevoz je iznimno moguće dogovoriti i s voditeljem hostela tjedan dana prije dolaska.

Zbog ograničenog kapaciteta za prijevoz, molimo da ovu uslugu koriste slijepe osobe kojima je ona zaista potrebna.

Za sve dodatne informacije i rezervacije slobodno nazovite na broj 098 71 71 88 radnim danom od 08:00 do 16:00 sati, e-mail: tiflotehna@tiflotehna.hr od 02. svibnja 2023. godine.

Želimo Vam ugodan odmor u našem hostelu uz želju da nam se vratite i iduće godine!

 

Hostel “ERKS Premantura”